ARRANGEMENTER I MARTS & APRIL
(opdateres løbende)

Kom ind i kampen
!UDSOLGT!

MAR.4. kl. 20.00-21.00

 

Køb billet her - 85 kr. 

I anledning af den nært forestående Kvindernes internationale kampdag har vi inviteret to kønsdebattører, der netop har forfattet to små feministiske kampskrifter, til at diskutere køn, privilegier og strukturel undertrykkelse. Kom og hør journalist og debattør Sille Kirketerp Berthelsen og oversætter og aktivist Rolf Mertz fortælle om bøgerne 'Med hjertet og kussen i laser' og 'At være sig selv bekendt'.

'Med hjertet og kussen i laser' er et lille feministisk og didaktisk kampskrift, der med udgangspunkt i læsninger af Vita Andersens forfatterskab analyserer kvindens rolle i samfundet gennem tiden og samtidig en opskrift på, hvordan vi bryder ud af den objektiverede (seksualiserede) kvindekrops fængsel.

'At være sig selv bekendt' er en introduktion til de nyeste refleksioner om køn, privilegier, maskulinitet, hvidhed og strukturel undertrykkelse krydret med personlige erfaringer med at bevæge sig rundt i verden som transmaskulin person.

Bøgerne er udgivet i debatserien Tumulti på Forlaget Nemo, der er en platform for kritisk teori og filosofi, der udfordrer de gængse opfattelser af verden.

Vi glæder os til at se dig.
Entre: 85 kr.
Billetkøb: https://billetto.dk/e/kom-ind-i-kampen-billetter-413260/
Husk begrænset antal billetter.

Der vil være mulighed for bogkøb og hvis du ønsker at spise i BRØG inden arrangementet, så husk at bestille bord på kontakt@broeglitteratur.dk

. . . . .

Sille Kirketerp Berthelsen er journalist, forfatter. Tidligere journalist ved Føljeton og klummeskribent for Politiken. Derudover kommunikationsansvarlig ved Kunsthal Aarhus.

Rolf Mertz er cand.mag. i engelsk og kønsstudier og bosiddende i Berlin-Kreuzberg. Rolf har bl.a. en fortid som underviser i feministisk teori på Center for Kønsforskning ved Københavns Universitet.

Middag og live podcast med Birgitte Baadegaard

MAR.5. kl. 18.00-21.00

 

Køb billet her - 350 kr.

Jeg (Laura fra Jegermor) har et nytårsfortsæt om at få mere nydelse ind i livet. Og hvad er dejligere end at få børnene passet, tage en veninde under armen og tage til et smukt sted inde i byen, drikke vin og tale om det der rører sig?
Derfor mødes vi hen over foråret til tre vigtige og spændende snakke med nogle inspirerende damer. Jeg har fundet de sejeste damer jeg kender, og ikke kender endnu, og har inviteret dem på BRØG. Her vil jeg hen over tre aftener optage en livepodcast med dem, hvor du kan være publikum og meddebattør i snakken om de emner, vi tager op.
BRØG laver en lækker 2 retters menu og du skal blot møde op og så forkæler vi dig med alt det bedste vi har at byde på.
Middagen starter kl 18 og du lukkes ud i forårsnatten igen kl 21. – Forhåbentligt endnu klogere og lettere om hjertet end før du gik ind.

PS. Lad endeligt dine børn blive der hjemme, så vi kan tale frit fra leveren og læne os tilbage i vinen og hinandens gode selskab!

Dette er det første arrangement i rækken og vi kalder det:
Kvinder er smukkest i krisen
– En snak om psykisk sårbarhed og kvinders urstyrke

Mød forfatteren bag bogen ”ManiFEST for kvinder” Birgitte Baadegaard i en samtale med mig Laura. Jeg har et girl-crush på Birgitte. Hver gang jeg åbner bogen, som vi skal tale om, begynder jeg at græde. Det er som om ordene er skrevet til vores tids kvinder, fra den mest tough karrierekvinde eller tilsyneladende supermama og til hende der syntes hun vakler lidt, der hvor hun går – for nedenunder vil hun kunne mærke det – hvis hun tør mærke efter: Bogen handler om hvordan gamle værktøjer fra vores formødres tid stadig findes i vores indre, men blot er g(l)emt langt væk.
Kvinder i krise er stærke. Krisen er på sin vis en gave, fordi den skærer ind til kernen og kommer bag om det pæne og pollerede. Birgitte er selv gået fra et karriereliv til livet som selvstædig, da hendes børn blev syge. Et valg hun aldrig har fortrudt, men som virkede helt uoverskueligt, da hun stod i det. Det har jeg også. Både gået selvstændig og gået igennem nogle år med et barn i mistrivsel. Jeg syntes stadig det er ret uoverskueligt af og til.
Hvad er det krisen kan? Og hvordan vokser man ud af en krise? Hvorfor er arbejdslivet ikke skabt til det cirkulære familieliv og hvilken feminin power ligger der i at flashe sårbarheden og det uperfekte? Hvad gør man så efter krisen, når man rejser sig igen? Og hvordan kan man stoppe med at være bange for at være en skrøbelig og skæv familie?

Samtalen fasciliteres af mig Laura Vilsgaard, stifter og ejer af podcastplatformen Jegermor, hvor jeg taler med forskellige mennesker om alt det der fylder i et kvinde liv og i et familieliv og som kan være svært at sige højt. Det hele optages i en podcast, som du også kan lytte til bagefter. Vi vil tale om Birgittes bog, bruge vores egne historier og lægge op til en samtale med publikum om hvordan det at gå igennem livskriser er en råstyrke, der gør at du tør springe rammerne for det ”rigtige” og ”almindelige”.

Billetter købes her: https://billetto.dk/e/middag-live-podcast-med-birgitte-baadegaard-jegermor-kvinder-er-smukkest-i-krisen-billetter-413217/

Litteraturen samler ind på BRØG Litteraturbar
MAR.7. kl. 15.00-19.00

Køb billet her - 100 kr. 

Intet mindre end 180 frivillige forfattere, skuespillere, journalister og arrangører har valgt at stille op til Danmarks kærligste litteraturarrangement, der i år foregår den 7. marts i København og Odense. I år samles der ind til projektet 5 Skoler der har til formål at bygge og drive skoler langs den syriske grænse for børn på flugt fra krigen.

PROGRAM
I København kan du igen i år høre oplæsninger, musik og samtaler fra scenerne på Johan Borups Højskole, Kunsthal Charlottenborg samt på BRØG Litteraturbar, hvor en perlerække af forfattere og kunstnere vil optræde.

Årets program kan du se her:

Billetter der giver adgang til alle scener koster 100,- ( +gebyr).

Man støtter ved at købe billet til arrangementet.

Alle indtægter går ubeskåret til projektet 5 Skoler.

Lyttesalon med Iben Mondrup

MAR.11. kl. 20.00-20.45

 

Køb billet her - 60 kr.

I Iben Mondrups nye anmelderroste roman 'Tabita' stiller hun skarpt på en betændt del af vores Danmarkshistorie – børn der i 60’erne blev flyttet fra Grønland til Danmark i et ureguleret adoptionssystem.

I 'Tabita' fortæller Iben Mondrup med solidaritet og indlevelse historien om to grønlandske børn, der omplantes til Danmark og udsættes for svigt og krav om at glemme deres fortid.

Vi inviterer til lyttesalon, hvor du kan høre Iben Mondrup læse op af sin nye roman. Hun er en fremragende oplæser, så kom og benyt dig af muligheden for at blive ført ind i hendes nye romanunivers.

”Tabita er en fornem litterær bedrift, som hermed anbefales til både adoptivforældre, plejeforældre og alle andre forældre .... til dem med tilknytning til Grønland, store vidder og vilde landskaber, til de renfærdige og de lydefri, til alle, der har et issue med fremmedhad og fremmedhed, og dem, der bare gerne vil læse forbandet god litteratur.” – skrev Merete Reinholdt bl.a. i sin anmeldelse i Berlingske.

Vi glæder os til at se dig.
Billetpris: 60 kr.
Køb din billet her: https://billetto.dk/e/lyttesalon-med-iben-mondrup-billetter-414775/

Hvis du ønsker at spise i BRØG inden lyttesalonen, så husk at bestille bord på kontakt@broeglitteraturbar.dk

Husk der er begrænset antal pladser.

. . .

Iben Mondrup debuterede i 2009 og har siden udgivet fem romaner, hvoraf 'Godhavn' fra 2014 blev nomineret til Læsernes bogpris, Weekendavisens Litteraturpris og DR Romanprisen, som den vandt. Iben Mondrup modtog Blixen-prisen 2017 for sin roman 'Karensminde'.

 

Det andet køn
!UDSOLGT!

MAR.12. kl. 16.30-17.30

 

Køb billet her - 90 kr.

“Man fødes ikke som kvinde, man bliver det” står der i den feministiske klassiker over dem alle: ’Det andet køn’ af Simone de Beauvoir, som udkom for 71 år siden. Med det værk i hænderne begyndte kvinder for alvor at gøre oprør mod den historisk nedarvede sexisme og biologiske determinisme, der fratog dem muligheden for et liv i frihed.

Gyldendal udgav sidste år en ny og revideret udgave af værket i to bind, og som led i markeringen af Kvindernes Internationale Kampdag har vi inviteret lektor Lilian Munk Rösing til at udfolde Simone de Beauvoirs filosofi, der er højaktuel at diskutere i en tid med øget fokus på kønspolitiske spørgsmål og kønsbaseret ulighed og diskrimination senest tydeliggjort ved #Metoo.

Kom og hør Lilian Munk Rösing fortælle om Simone de Beauvoirs værk, der rummede et nyt og samfundsomvæltende syn på kvinder, og hør hvordan vi kan bruge den franske filosofs tanker om køn i dag.

Vi glæder os til at se dig.
Billetpris: 90 kr.
Køb din billet her: https://billetto.dk/e/det-andet-kon-billetter-414440/
Som altid er der begrænset antal pladser.

Hvis du ønsker at spise i BRØG efter arrangementet, så husk at reservere bord på kontakt@broeglitteraturbar.dk

. . . .

Lilian Munk Rösing (f. 1967), er lektor ved Københavns Universitet og litteraturkritiker ved dagbladet Politiken.

Ligestillingens blinde vinkler

MAR.18. kl. 20.00-21.00

 

Køb billet her - 90 kr. 

Mette Korsgaard har altid kaldt sig selv for feminist og en forkæmper for ligestilling. Derfor kom det bag på hende, at en test afslørede, at hun faktisk er yderst forudindtaget, når det gælder opfattelsen af køn. At hun måske endda er mandschauvinist. Det gav hende lyst til at grave et spadestik dybere i kønsdiskussionen, og det er bogen ’Min uimodståelige mand’ et resultat af.

I et miks af egne erfaringer, fordomme, kønsforskning og myter gør hun os klogere på de ubevidste mekanismer, der er i spil, når vi taler om køn og ligestilling, og hvilken indflydelse vores forestillinger om køn har på vores muligheder i livet.

Kom og hør Mette Korsgaard tale om bogen i samtale med journalist Line Vaaben til en snak om, hvorfor vi stadig halter bagud på ligestillingsbarometeret, og hvorfor vi stadig tænker i stereotyper, når det gælder køn.

Vi glæder os til at se dig.

Billet: 90 kr.
Køb din billet her: https://billetto.dk/e/ligestillingens-blinde-vinkler-billetter-416186/

Det er muligt at spise i BRØG inden arrangementet.

. . . .

Mette Korsgaard er journalist, dokumentarfilmproducer og indehaver af Kragefilm.

Line Vaaben er journalist på dagbladet Information

Psykoanalytisk salon med Katrine Marie Guldager

MAR.25. kl. 16.30-17.30

 

Køb billet her - 90 kr.

I samarbejde med Dansk Psykoanalytisk Selskab inviterer vi til en aften med Katrine Marie Guldager og psykoanalytiker Katrine Zeuthen i en samtale om romanen ’Bjørnen’ fra 2018. Der er en roman om en midaldrende kvinde, som får nok af det hele og tager kampen op mod naturen, en bjørn og sig selv.

Med udgangspunkt i en psykoanalytisk læsning af ‘Bjørnen' vil psykoanalytiker Katrine Zeuthen tale med Katrine Marie Guldager om livsfaser, brud, tab og sorg og om vrede og ensomhed som vigtige drivkrafter til at tage sig selv og sit liv op til revision.

Billetpris: 90 kr.
Køb din billet her: https://billetto.dk/e/psykoanalytisk-salon-med-katrine-marie-guldager-billetter-415882/

Det er muligt at spise i BRØG efter arrangementet.

. . . .

Katrine Marie Guldager (f. 1966) debuterede i 1994 med digtsamlingen ’Dagene skifter hænder’ og har siden udgivet romaner, krøniker, noveller og børnebøger. I selvbiografien ’Lysgrænsen - en psykoanalyse’ (2007) transformerede hun sine ni år i psykoanalyse til en på en gang personlig og almenmenneskelig fortælling, som hun høstede stor ros for.

Guldagers bøger er oversat til flere sprog, og hun har modtaget adskillige legater og priser. Hun har senest udgivet romanen ‘Et rigtigt liv’ (2019).

Katrine Zeuthen er psykoanalytiker og lektor ved Institut for Psykologi ved Københavns Universitet.

Dansk Psykoanalytisk har initieret formatet 'Freuds café', der er arrangementer, som sætter moderne psykoanalyse i spil i samtaler med forfattere og analyser af deres værker.

Liv Strömquist & Suzanne Brøgger
!UDSOLGT!

Tirsdag den 31. marts 2020 kl. 16.30-17.30

Køb billet her - 150 kr.

Hvad er kærlighed? Hvad er en lykkelig kærlighedsrelation? Og hvorfor har kærligheden så trange kår i vores tid?

Den svenske tegneserieskaber Liv Strömqvist tager i sin kommende udgivelse ’Den rödasta rosen slår ut’ kærlighedens gåde under kritisk og kærlig behandling i vores senkapitalistiske tid. Med hjælp fra filosofien, myterne, Beyoncé og Leonardo de Caprio undersøger hun med vanlig satirisk blik, hvordan synet på kærligheden og forskellen mellem kønnene har forandret sig gennem tiden.

I anledningen af at udgivelsen kommer på dansk til marts, har vi invitereret Liv Strömquist og Suzanne Brøgger til at diskutere det nye værk og vores tids kærlighedsproblemer.

Moderator: Kamilla Löfström.

Der vil være mulighed for bogkøb og signering,

OBS! Begrænset antal pladser!

. . .

Liv Strömquist (f. 1978) har med sine to udgivelser ’Kundskabens frugt’ (2014) og ’I’m every Woman’ (2018) markeret sig som en af de førende feministiske tegneserieskabere i Sverige. Hun har modtaget flere priser og fået en stor fanskare af læsere over hele verden for sin rasende morsomme historiske analyse af kvindekønnets kulturhistorie i ’Kundskabens frugt’ og for sin satiriske fortælling om de patriarkalske strukturer, der har defineret verdenshistorien i ’I’m every Woman’.

Middag & live podcast med Ekaterina Andersen & Louise Rams

APR.2. kl. 18.00-21.00

 

Køb billet her - 350 kr.

Laura fra Jegermor har et nytårsfortsæt om at få mere nydelse ind i livet. Og hvad er dejligere end at få børnene passet, tage en veninde under armen og tage til et smukt sted inde i byen, spise god mad og tale om det der rører sig?

Derfor mødes vi hen over foråret til tre vigtige og spændende snakke med nogle inspirerende damer. Laura har fundet de sejeste damer hun kender, og ikke kender endnu, og har inviteret dem på BRØG. Her vil hun hen over tre aftener optage en livepodcast med dem, hvor du kan være publikum og meddebattør i snakken om de emner, vi tager op.

BRØG har lavet en lækker 2 retters menu og du skal blot møde op og så forkæler vi dig med alt det bedste vi har at byde på.

Middagen starter kl 18 og I lukkes ud i forårsnatten igen kl 21. – Forhåbentligt endnu klogere og lettere om hjertet end før I gik ind.

PS. Lad endeligt jeres børn blive der hjemme, så vi kan tale frit fra leveren og læne os tilbage i vinen og hinandens gode selvskab!

Dette forårs andet arrangement hedder:

Kunsten at have lyst til hinanden mellem børnefødsler og opvasken

- En snak om lyst og parforhold

I dagens anledning har vi åbnet en sex og parforholds brevkassen med 2 powerkvinder. Vi skal tale om nogle af de dynamikker der gør at man mister lysten til hinanden efter man får børn. Vi skal tale om tillid til det andet køn og om hvorfor så mange kvinder længdes efter både at blive taget af en mand, der er i kontakt med sig selv, og samtidig blive ligestillet, når det gælder opgaver i hjemmet.

Gæsterne i dagens samtalesalon er: Psykoterapeut og forfatter Louise Rams, som arbejder med kvinders lyst og skam og har udgivet flere bøger om emnet.

Ekaterina Andersen, som er skribent i Ekstrabladet, blogger og læser kønsstudier i Lund. Hun skriver og podcaster om kvindens plads i samfundet, og kommer ind på emner som hvorfor det er svært for kvinder at få magt og svært for mænd at vise sårbarhed.

Samtalen og brevkassen faciliteteres af Laura Vilsgaard, stifter og kvinden bag podcastuniverset Jegermor, hvor hun taler med forskellige mennesker om alt det der fylder i et familieliv, men som kan være svært at sige højt.

Vi skal sammen tale om hvorfor det er så svært at få et parforhold til at fungere og hvad man gør, hvis parforholdet har udviklet sig til en arbejdsplads frem for et lystbetonet kærlighedsrum?

Alle arrangementer afholdes på BRØG Litteraturbar, Fiolstræde 7, 1171 København

Grafik: Christine Clemmensen

BRØG Litteraturbar Aps - Fiolstræde 7 - 1171 København K - TLF 30535343 - www.broeglitteraturbar.dk - mail kontakt@broeglitteraturbar.dk - CVR 40214917 - Sparekassen Kronjylland reg 6680 konto 0013919631
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk