ARRANGEMENTER I FEBRUAR
(opdateres løbende)

!UDSOLGT!
Forfattersamtale med Asta Oliva Nordenhof

Torsdag den 13 feb 2020 kl. 20:00 - 21:00


Køb billet her - 90 kr.

Asta Olivia Nordenhof er aktuel med sin længe ventede udgivelse - romandebuten 'Penge på lommen'.  

En politisk og historisk roman. Om vold og kærlighed. Om sammenhængen mellem økonomi og menneskeliv. Og med den stadig uopklarede Scandinavian Star-sag som baggrundsmotiv for historien. 

Asta Oliva Nordenhof hyldes i modtagelsen af romanen for sit "medfølende, levende og usentimentale portræt af mennesker på yderkanten af velfærdsstatens velbjærgede liv”.

Den 13. februar kl. 20-21 kan du opleve Asta Oliva Nordenhof i samtale om romanen med lektor Elisabeth Friis. 

Der vil være mulighed for bogkøb og signering.
Fra kl. 18 kan du spise aftensmad i BRØG - husk at bestille bord på kontakt@broeglitteraturbar.dk

. . . .

Asta Olivia Nordenhof debuterede i 2011 med digtsamlingen ’Et ansigt til Emily’. Med digtsamlingen 'det nemme og det ensomme' fra 2013, der i dag regnes for en af 10’ernes vigtigste danske bøger, modtog hun Montanas Litteraturpris. ’Penge på lommen’ er første bind i et planlagt syvbindsværk.

Foto: Albert Madsen

Poesibanko #3 - Poetisk Valentin med Lone Hørslev og Tine Høeg
Fredag den 14. februar 2020 kl. 18.00-21.30

Køb billet her - 250 kr. (inkluderer middag og bankoplade - prisen er eksklusiv drikkevarer).

Kom til vores næste poesibanko-event Valentinsaften, hvor du vil blive omsluttet af ømme kærlighedsdigte af både den mørke og lyse slags. Aftenens to forfattere er Lone Hørslev og Tine Høeg og aftenens bankoværtinde er som altid Kamilla Löfström.
Det bliver en aften i romantikkens navn, så tag din date, sweetheart, eller bedste venner med og indstil ørerne på forførelse, lidenskab og brændende passion.

Poesibanko er en krydsning mellem oplæsning og traditionel banko. Tallene på spillepladen er her skiftet ud med ord fra tekster oplæst af aftenens forfattere. Der er både bogpræmier og mere traditionelle bankopræmier ved én række, to rækker og hele pladen fuld.

Inden bankospillet er der fællesspisning.

Husk der er begrænset antal pladser!

. . . . 

Lone Hørslev debuterede i 2001 med digtsamlingen 'TAK' og har siden udgivet en række digtsamlinger og romaner samt en novellesamling. Senest har hun udgivet digtsamlingen ’Dagene er data'. Hun har modtaget flere priser for sit forfatterskab. Udover sit virke som forfatter arbejder hun også som musiker.

Tine Høeg debuterede i 2017 med 'Nye rejsende', som hun modtog BogForums Debutantpris for. Bogen er omsat til monolog på Det Kogelige Teater, hvor den netop er blevet genopsat.

Tak til Statens Kunstfond for at muliggøre dette arrangement.

Ida Holmegaard om LOOK
Onsdag den 19. februar 2020 kl. 20.00-21.00

Køb billet her - 80 kr. 

Kom og hør Ida Holmegaard tale om sin nye bog LOOK i samtale med Kamilla Löfström

LOOK er en bog om tøj, tekstiler og mode. Om at læse og blive læst, og om den transformative kraft, der findes i at klæde sig på, klæde sig ud og skabe et look.

I LOOK undersøger Ida Holmegaard tøj som sprog og materiale i en række tekster som spænder fra essayistik til lyrisk prosa. Det er en bog om tøjets roller i litteraturen, i at skabe og omskabe køn, i politiske protester, i magtforhold, i sex, kærlighed og på det prekære arbejdsmarked. LOOK handler også om, hvor tøjet kommer fra, om dets oprindelse i væve og på fabrikker.

Fra kl. 18 er det muligt at spise aftensmad i BRØG, bestil gerne bord på kontakt@broeglitteraturbar.dk

Der vil være mulighed for bogkøb og signering.

. . . .

Ida Holmegaard (f.1990) er uddannet fra Forfatterskolen, debuterede i 2015 med romanen EMMA EMMA og har siden udsendt den anmelderroste roman GRACELAND (2017), som blandt andet blev nomineret til Politikens Litteraturpris.

Ida Holmegaard er vært på litteraturpodcasten Bølgerne, har bidraget til forskellige tidsskrifter og udgivet en række essays.

Kritikerpris-salon
Torsdag den 20. februar 2020 kl. 16.30-18.00

Gratis adgang.

I samarbejde med Litteraturkritikernes Lav inviterer vi til kritikerpris-salon i BRØG. De nominerede kandidater til Kritikerprisen 2019 er: Cecilie Lind: ’Mit barn’
Pablo Llambías: ’Zombierådhus’ og Jørgen Leth: ’Det bliver ikke væk’.

Inden afstemningen blandt medlemmerne i lavet vil de tre nominerede værker blive præsenteret og diskuteret af Mikkel Frantzen (litteraturanmelder på Dagbladet Politiken), Kamilla Löfström (litteraturanmelder ved Dagbladet Information) og Benedicte De Thurah Huang (litteraturanmelder på Dagbladet Politiken).

Arrangementet er gratis, og alle er velkomne, men der er begrænset antal pladser.

Hvis du ønsker at spise i BRØG efter kritikersalonen, så husk at bestille bord på: kontakt@broeglitteraturbar.dk

. . . .

Cecilie Linds ’Mit barn’ udkom i september 2019 og er et smukt og grumt langdigt om moderskabets mørke. Og at opgive sin egen krop og sig selv, om kærlighed på mange planer.

Pablo Llambiás ’Zombierådhus’ udkom i februar 2019 og er beretningen om det danske velfærdssamfund fortalt som en spøgelseshistorie på randen af apokalypsen.

Jørgen Leths ’Det bliver ikke væk’ udkom i april 2019 og er en samling vilde og vrisne, desperate, humoristiske og veloplagte digte om at blive gammel og træt.

Blixen og latteren
Onsdag den 26. februar 2020 kl. 20.00-21.00

Køb billet her - 90 kr. 

Vi bliver aldrig færdige med Karen Blixens forfatterskab. En ny og overraskende måde at betragte forfatterskabet på præsenteres vi for i Charlotte Engbergs nye bog ’Latter og lettere beruset’.

Her er den latter der udgår fra Blixens fortællinger i centrum. Nogle gange ligger latteren langt fremme i teksten, andre gange giver den sig til kende som en særlig ironi. Latteren dækker et stort spektrum, der rækker fra det fandenivoldske, det gakkede og det groteske over til det komiske. Og så er der en særlig forbindelse mellem latteren og det kvindelige.

Kom og hør Charlotte Engberg fortælle om sin nye bog - og kom tæt på ironien og den berusende latter i Blixens forfatterskab.

Det er muligt at spise aftensmad i Brøg inden arrangementet fra kl. 18-19.30. Husk at bestille bord på kontakt@broeglitteraturbar.dk

. . . .

Charlotte Engberg er lektor i dansk ved Roskilde Universitet.

Mød Solvej Balle og Lars Bukdahl
Torsdag den 27. februar 2020 kl. 16.30-17.30

Køb billet her - 90 kr. 

Solvej Balle har overrasket med sit litterære come back. 'Om udregning af rumfang' er titlen på det anmelderroste første bind af det nye romanværk i syv dele, hvor Tara og Thomas ikke kan komme ud af den 18. november og vågner op til den samme dag hver morgen. Mens Thomas er lykkeligt uvidende om gentagelsen er Tara smerteligt bevidst om, at de er fanget i tiden.

Her starter Solvej Balles undersøgelse af tilværelsen og den menneskelige eksistens, som den kommer til at se ud, når den ene dag ikke bare tager den anden, men når tiden pludselig ikke er til at regne med.

Kom og hør hende tale om sit nye romanværk, som har været næsten 30 år undervejs i samtale med kritiker Lars Bukdahl.

Der vil være mulighed for bogkøb og signering.

Hvis du ønsker at spise i BRØG efter arrangementet så husk at bestille bord på kontakt@broeglitteraturbar.dk

. . . .

Solvej Balle (f. 1962) debuterede i 1986 med romanen 'Lyrefugl'. Siden har hun udgivet kortprosabøgerne ’&’ (1990) og ’Eller’ (1998) samt ’Ifølge loven. Fire beretninger om mennesket’ (1993), der gav hende en central placering i 90'ernes danske litteratur. De senere år har hun udgivet en række minimalistiske kortprosabøger. Solvej Balle har studeret litteraturvidenskab og filosofi på Københavns Universitet og var i 1987-89 elev på Poul Borums forfatterskole.

Lørdagsoplæsning med Cecilie Eken
Lørdag den 29. februar 2020 kl. 10.30-11.00

Gratis adgang.

Til næste lørdagsoplæsning kan I høre en rigtig nyklassiker nemlig Cecilie Ekens højtelskede 'Mørkebarnet'. En prisbelønnet og anmelderrost poetisk børnegyser skrevet som sonetkrans der udspiller sig i et skræmmende eventyrunivers.

Mørkebarnet og Lysbarnet bor hos Far og Mor. Men forældrene vil ikke have Mørkebarnet ind i huset, for hun er trodsig og besværlig og forstyrrer den glade idyl. Rasende over deres afvisning vækker Mørkebarnet alle nattens monstre og inviterer dem indenfor – parat til at tage kampen op og skræmme livet af Lysbarnet.

"Et helstøbt mesterværk, et poetisk puslespil, som er lettilgængeligt og et fascinerende og frisk pust i dansk børnelitteratur." lød det bl.a., da 'Mørkebarnet' udkom.

Arrangementet er gratis og for alle aldersgrupper fra 5 år og op. Kom og få en hyggelig start på lørdagen. Det vil som altid være muligt at købe croissanter og varm chokolade. Og man kan også købe bogen med hjem og få Cecilie til at signere bogen.

Vi glæder os til at se jer!

. . . .

Forfatter Cecilie Eken er en af Danmarks mest anerkendte børnebogsforfattere. Hun modtog Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger 2007 for 'Mørkebarnet', som er mesterligt illustreret af Malene Reynolds Laugesen.

Litteraturen samler ind på BRØG Litteraturbar
Lørdag den 7. marts 2020 kl. 15.00-19.00

Køb billet her - 100 kr. 

Intet mindre end 180 frivillige forfattere, skuespillere, journalister og arrangører har valgt at stille op til Danmarks kærligste litteraturarrangement, der i år foregår den 7. marts i København og Odense. I år samles der ind til projektet 5 Skoler der har til formål at bygge og drive skoler langs den syriske grænse for børn på flugt fra krigen.

PROGRAM
I København kan du igen i år høre oplæsninger, musik og samtaler fra scenerne på Johan Borups Højskole, Kunsthal Charlottenborg samt på BRØG Litteraturbar, hvor en perlerække af forfattere og kunstnere vil optræde.

Årets program kan du se her:

Billetter der giver adgang til alle scener koster 100,- ( +gebyr).

Man støtter ved at købe billet til arrangementet.

Alle indtægter går ubeskåret til projektet 5 Skoler.

Liv Strömquist & Suzanne Brøgger
!UDSOLGT!

Tirsdag den 31. marts 2020 kl. 16.30-17.30

Køb billet her - 150 kr.

Hvad er kærlighed? Hvad er en lykkelig kærlighedsrelation? Og hvorfor har kærligheden så trange kår i vores tid?

Den svenske tegneserieskaber Liv Strömqvist tager i sin kommende udgivelse ’Den rödasta rosen slår ut’ kærlighedens gåde under kritisk og kærlig behandling i vores senkapitalistiske tid. Med hjælp fra filosofien, myterne, Beyoncé og Leonardo de Caprio undersøger hun med vanlig satirisk blik, hvordan synet på kærligheden og forskellen mellem kønnene har forandret sig gennem tiden.

I anledningen af at udgivelsen kommer på dansk til marts, har vi invitereret Liv Strömquist og Suzanne Brøgger til at diskutere det nye værk og vores tids kærlighedsproblemer.

Moderator: Kamilla Löfström.

Der vil være mulighed for bogkøb og signering,

OBS! Begrænset antal pladser!

. . .

Liv Strömquist (f. 1978) har med sine to udgivelser ’Kundskabens frugt’ (2014) og ’I’m every Woman’ (2018) markeret sig som en af de førende feministiske tegneserieskabere i Sverige. Hun har modtaget flere priser og fået en stor fanskare af læsere over hele verden for sin rasende morsomme historiske analyse af kvindekønnets kulturhistorie i ’Kundskabens frugt’ og for sin satiriske fortælling om de patriarkalske strukturer, der har defineret verdenshistorien i ’I’m every Woman’.

Alle arrangementer afholdes på BRØG Litteraturbar, Fiolstræde 7, 1171 København

Grafik: Christine Clemmensen

BRØG Litteraturbar Aps - Fiolstræde 7 - 1171 København K - TLF 30535343 - www.broeglitteraturbar.dk - mail kontakt@broeglitteraturbar.dk - CVR 40214917 - Sparekassen Kronjylland reg 6680 konto 0013919631
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk