ARRANGEMENTER I NOVEMBER

(ARRANGEMENTER FOR DET NYE ÅR ER UNDER FORBEREDELSE)

A Room of One's Own
D. 15. november
// kl. 20.00-21.00

Fotokunstner Trine Søndergaard er internationalt anerkendt for sit poetiske og kraftfulde billedsprog. Med sine portrætter, interiører og landskaber kredser hun om tematikker som eksistens, sorg og kvindeliv.

Kom og hør hende fortælle om sin praksis i samtale med kritiker og litterat Mai Misfeldt.
Med udgangspunkt i 2. udgaven af den prisbelønnede fotobog 'STASIS' vil de tale om det mellemværende mellem verden uden for og verden indeni, der er blevet en hovedåre i Trine Søndergaards fotografiske praksis – en praksis der søgende kredser omkring det private rum.


Entré 75 kr.
Billet købes her.

Brøgger i Brøg - Suzanne fylder 75 år
D. 18. november // kl. 11:00-12:30


Suzanne Brøgger fylder 75 år den 18. november.
Derfor holder vi ekstraordinært mandagsåbent mellem kl. 11.00 - 12.30, hvor vi sammen med Suzanne Brøgger fejrer begivenheden med bobler og leopardkage.
I anledning af fødselsdagen genudgives de banebrydende og længe efterspurgte 'Fri os fra kærligheden' og 'Creme Fraiche' - og fra 11.00 til 11.30 vil det være muligt at købe og få signeret begge bøger.

Kom og vær med til at fejre at to bøger, der 40 år efter deres udgivelse, stadig føles forunderligt aktuelle i deres udfordring af køn, normer og samfundskritik. Og vær med til at hylde, at en af vores modigste, mest kompromisløse og myteomspundne forfattere fylder 75 år.

Vi glæder os til at se dig.


Gratis entré
Mød bare op - ingen køb af billet.

Det moderne litterære Kina
D. 21. november // kl. 20:00-21:00


Vi inviterer til en aften om kinesisk litteratur med oversætterne Sidse Laugesen og Rakel Haslund-Gjerrild, der vil fortælle om hvilke tendenser, der præger den kinesiske samtidslitteratur.

Kinesisk litteratur er mangfoldig som landet selv og er for mange af os ukendt. Med udgangspunkt i 3 novellaer udgivet på Forlaget Korridor vil Sidse Laugesen og Rakel Haslund-Gjerrild præsentere os for kinesisk samtidslitteratur, der giver en mere facetteret indgang til forståelsen af det moderne Kina end det, vi præsenteres for i den daglige nyhedsstrøm.

De 3 aktuelle kinesiske værker, der vil være omdrejningspunktet for aftenen er:

Sun Pins ’Uendelig lidelse’. Hun tilhører den yngre generation af forfattere i Kina. Hendes udgangspunkt er storbylivet og enebørnene, og i sine efterhånden mange novellaer undersøger hun, hvad det har kostet hendes generation at tilpasse sig og overleve i en verden, hvor der stilles krav om succes på alle hylder.

'Aldrende skyer' af Can Xue. Hun betragtes som en unik stemme i kinesisk litteratur, der med sin eksperimenterende og surrealistiske stil skiller sig ud fra den mere traditionelle kinesiske socialrealisme. Hun er ikke tidligere oversat til dansk, men hendes forfatterskab har fået international opmærksomhed de seneste år. Hendes seneste roman ’Love in the New Millennium’ var fx longlistet til Bookerprisen tidligere i år

'En virkelighed' af Yu Hua. Han blev tidligt kendt for sine ekstremt blodige avantgarde-noveller, men nåede siden ud til et bredere publikum med sine blødere skæbneromaner 'At leve' og 'Fortællingen om dengang Xu Sanguan solgte sit blod'. Han har modtaget en lang række litterære priser men udgivelsen af hans romaner kan fortsat skabe heftig debat i Kina.


Entré 60 kr.
Billet købes her
 

Poesibanko #2 Fri os fra kærligheden
d. 23. november // 20:00-22:00


Efter en vellykket Poesibanko #1 med digterkollektivet Øverste Kirurgiske inviterer vi nu til Poesibanko #2, som vi kalder Fri os fra kærligheden opkaldt efter Suzanne Brøggers debut fra 1973. Emnet er selvfølgelig kærlighed, og aftenens to forfattere er Pia Juul og Pablo Llambias. Herudover vil Kamilla Löfström læse et udvalg af kærlighedstekster fra gamle og nye tider.

Poesibanko er en krydsning mellem oplæsning og traditionelt banko, som du kender det, med ænder og kaffe som præmier. Tallene på spillepladen er her skiftet ud med ord fra tekster oplæst af aftenens forfattere. Der er både bogpræmier og mere traditionelle bankopræmier.

Til aftenens poesibanko krydser du ordene på din plade af, når du hører dem, og råber op, når du har banko. Og der er naturligvis præmier ved én række, to rækker og hele pladen fuld. 

Du kan spise i caféen inden bankospillet fra kl. 18.

Pia Juul debuterede i 1985 med digtsamlingen 'Levende og lukket'. Den vil hun læse fra sammen med de senere 'En død mands nys og sagde jeg, siger jeg' og den helt nye 'Forbi'. I Juuls digte danser og synger ordene på linjerne om prinsesser fra eventyrene, om »os to i forening« og »om at plukke blomster hvor ingen gror«.

Pablo Llambias debuterede i 1996 med novellesamlingen 'Hun har en altan'. I 2009 udgav Llambias et remake af Suzanne Brøggers essaysamling fra 1975 om køn, klasse og kærlighed, nemlig ’Kærlighedens veje og vildveje’. Den vil han læse fra sammen med kærlighedssonetterne fra 'Monte Lema', der er den første af hans tre sonetbøger om kunsten, angsten og kærligheden.

Tak til Statens Kunstfond for at muliggøre dette arrangement. 

Entré 75 kr.
Billet købes her.

Suzanne Brøggers samtalememoirer
D. 27. november // kl. 16:30-17:30

I forbindelse med vores markering af Suzanne Brøggers 75 års fødselsdag inviterer vi til en eksklusiv eftermiddag, hvor du kan opleve Suzanne Brøgger i samtale med Louise Zeuthen - forfatter til Brøgger-biografien 'Krukke', der fortæller om Brøggers liv og værker.

De vil tale om den nye bog ’Samtalememorier’, der udkommer på det norske forlag Oktober senere på måneden.
I samarbejde med den norske journalist Alf Van der Hagen fortæller Brøgger i bogen om sit forfatterskab, sit liv, sit syn på litteratur, politik og feminisme. Emner som Louise Zeuthen og Suzanne Brøgger vil berøre i samtalen på baggrund af bogen.

Det vil være muligt at købe ’Samtalememorier’ på dagen i boghandlen.


Entré 190 kr.
Billet købes her.

Hungerhjerte og psykoanalysen - Freuds café
d. 28. november 
// kl. 20:00 - 21:00


I samarbejde med Psykoanalytisk selskab inviterer vi til en aften med Karen Fastrup og psykoanalytiker og lektor i psykologi Susanne Lunn om romanen ‘Hungerhjerte'.

I sin autofiktive roman ‘Hungerhjerte' skriver Karen Fastrup om sit eget sygdomsforløb med borderline. En roman om psykiatrien oplevet indefra. Om at hungre efter nærvær og kærlighed. Om en ung piges skam over sin egen nye krop. Om en skadelig opvækst i en ituslået familie. Om en stærk seksualitet. Om sorgen og skammen over at blive syg. Og den møjsommelige kamp for at rejse sig igen.

Med udgangspunkt i en psykoanalytisk læsning af ‘Hungerhjerte' vil psykoanalytiker Susanne Lunn tale med Karen Fastrup om at gå ind i de mest smertefulde erindringer for at kunne skrive en roman, der har sat hende fri.

Karen Fastrup debuterede i 2000 med ‘Brønden'. Hun har i alt udgivet fem romaner. Ved siden af sit eget forfatterskab arbejder hun som oversætter. 'Hungerhjerte' er præmieret af Statens kunstfond som et værk af særlig høj kunstnerisk kvalitet i 2019.

Susanne Lunn er cand.psych., psykoanalytiker og lektor på KU. 

Freuds café er et begreb for psykoanalytiske arrangementer initieret af Psykoanalytisk selskab.

Entré 75 kr. 
Billet købes her

BRØG Litteraturbar Aps - Fiolstræde 7 - 1171 København K - TLF 30535343 - www.broeglitteraturbar.dk - mail kontakt@broeglitteraturbar.dk - CVR 40214917 - Sparekassen Kronjylland reg 6680 konto 0013919631
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk